29 Απριλίου 2010

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ κήρυξαν τον πόλεμο σε εργαζόμενους και συνταξιούχους


ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ανακοίνωσαν:
-Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον Δημόσιο τομέα
-Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
-Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων -Αύξηση του ορίου απολύσεων στο 4%
-Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%
-Μείωση της αποζημίωσης για απόλυση

Το χρέος και τα ελλείμματα είναι δικά τους και αυτοί να τα πληρώσουν. Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν. Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τα δικαιώματα μας στην δουλειά, στην ασφάλιση στην υγεία, στις δημοκρατικές ελευθέριες

Δεν θα περάσει ο οδοστρωτήρας Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ
θα μας βρουν μπροστά τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 19.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

28 Απριλίου 2010

Ώρα για μάχη ενάντια στο σφαγείο Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Με την επίσημη προσφυγής της ελληνικής κυβέρνησης στο «μηχανισμό στήριξης» της ΕΕ και του ΔΝΤ, κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο η ιστορικών διαστάσεων επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή υποστήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική κάλυψη της ΝΔ, παραδίδει τους εργαζομένους στους «επαγγελματίες οικονομικούς δολοφόνους» του ΔΝΤ. Οι δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση για να μπορέσει να εισπράξει την οικονομική βοήθεια θα αποτελούν πισωγύρισμα δεκαετιών για την εργατική τάξη στον τόπο μας, θα σηματοδοτούν τρομαχτικές ανατροπές σε όλους τους όρους εργασίας, δράσης, ζωής των εργαζομένων. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι διπλές δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ στο πλαίσιο του «Προγράμματος Σταθερότητας» και του ΔΝΤ στο πλαίσιο του «μηχανισμού στήριξης» περιλαμβάνουν:
Τη δραστική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, που ήδη εφαρμόζεται.
Την επίθεση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, με μείωση δώρων και επιδομάτων αλλά και με την προσπάθεια για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της υποχρεωτικής εφαρμογής τους.
Την απελευθέρωση των απολύσεων, την ίδια ώρα που η ανεργία έχει εκτιναχτεί στα ύψη.
Τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, αρχικά συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια αορίστου και μονίμων.
Την αντιδραστική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό παράλληλα με την αύξηση των ορίων που θα οδηγήσει ουσιαστικά σε δουλειά μέχρι θανάτου για μισθούς πείνας.
Τις περικοπές κοινωνικών δαπανών που ήδη οδηγούν σε ριζική υποβάθμιση το χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας.
Όσο και εάν προσπαθούν οι κυβερνώντες να εξωραΐσουν την κατάσταση, όλοι ξέρουμε καλά τι σημαίνει ΔΝΤ: όπου πέρασε το ΔΝΤ άφησε πίσω του «καμένη γη», αναιρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, σπρώχνοντας τους εργαζομένους σε έναν εξοντωτικό αγώνα για επιβίωση, υπονομεύοντας κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής. Σε αυτή την κατάσταση δεν φτάσαμε από κάποια φυσική νομοτέλεια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνειδητά μεθόδευσε την κατάσταση το τελευταίο εξάμηνο έτσι ώστε η προσφυγή στο ΔΝΤ να φαντάζει η μόνη διέξοδος. Κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, στον τόπο μας αντιμέτωποι με μια βαθιά καπιταλιστική κρίση τρίβουν τα χέρια τους στη σκέψη ότι μπορούν γρήγορα να καταβαραθρώσουν τους μισθούς και να συντρίψουν τις εργατικές κατακτήσεις. Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν είναι «αναγκαίο κακό», αλλά συνειδητή ταξική επιλογή.

16 Απριλίου 2010

Φτάνει πιά! Καμία συναίνεση, καμία αναμονή!

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13.04.2010 σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, στα γραφεία του συλλόγου Υπάλλήλων Βιβλίου Χάρτου.

Κοινή εκτίμηση όλων ήταν πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγείται η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται.
Μπροστά σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν μπορεί να δώσει πραγματική αγωνιστική προοπτική. Η ΓΣΕΕ έδειξε πάλι τις διαθέσεις τις, αφού δεν προκηρύσσει καν απεργία για τις 22/04 μαζί με την ΑΔΕΔΥ και πολλά σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Είναι φανερή η πρόθεσή της να μην συμβάλει στην εκδήλωση πανεργατικής κινητοποίησης, βοηθώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση στην υλοποίηση της πολιτικής της.

Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, να αντισταθούν στην επικυριαρχία του ΔΝΤ που σε συνεργασία με την ΕΕ σκοπεύουν να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών μαζών. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι.

Απεργία 20 Μάη 2010