13 Δεκεμβρίου 2011

Να στείλουμε στην ανεργία κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-τραπεζίτες

Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ανεργία, Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. από την Πλ. Συντάγματος.

Στην εποχή που το ψεύτικο δίλημμα «μέτρα ή χρεωκοπία» αποτελεί τη μόνιμη επωδό στα λόγια και τις πράξεις των κοινωνικών τρομοκρατών συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, οι εργαζόμενοι ήδη χρεωκοπούν. Τα ποσοστά της ανεργίας που φτάνουν στο 26% και 40% για τους νέους (και είναι ακόμη μεγαλύτερα στην πραγματικότητα) έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό ανέργων επάνω από το 1.000.000.

Σαν μην έφταναν τα λουκέτα και οι χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η μη ανανέωση συμβάσεων στο δημόσιο, τώρα η εφεδρεία οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Η αποθήκη των ανέργων δίνει την καλύτερη ευκαιρία στους εργοδότες και το κράτος (το πιο μεγάλο αφεντικό) να κατοχυρώσουν τους μισθούς των 500 ευρω για όλους, όπως δήλωσαν και ρητά πως επιδιώκουν.

Έχουμε πλέον όλοι καταλάβει πως η κατάσταση της ανεργίας ή της ελαστικής υπο-απασχόλησης θέλουν να είναι μόνιμη κατάσταση. Έτσι, δουλεύει ήδη η νέα γενιά των εργαζομένων. Και ο υποταγμένος συνδικαλισμός –στη λογική του «εταίρου» πάντα– αρνείται να ασχοληθεί, δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες των ανέργων, συχνά δεν τους δίνει το δικαίωμα να είναι γραμμένοι ακόμα και στα σωματεία.

Έχει έρθει η στιγμή οι άνεργοι να αποκτήσουν φωνή, να διεκδικήσουν ζωή. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και διακριτά για αναδείξουν τις ανάγκες τους.

• ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ

• ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

• ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

• ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

- Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει ή κλείνει.

- Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα ανεργίας, που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.

- Κατάργηση των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις, τα λεφτά απευθείας στους άνεργους. Δωρεάν μετακίνηση. Όχι δημοτικά τέλη , διαγραφή των χρεών των ανέργων.

- Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

- Κανένα χαράτσι, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, επικοινωνίας. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανονικές προσλήψεις στους συμβασιούχους, απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και γενικά κατάργηση της επισφαλούς εργασίας. Κατάργηση της μαθητείας ως απλήρωτης εργασίας.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ανεργία Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. από την πλ. Συντάγματος στο Υπουργείο Εργασίας

που οργανώνουν οι: Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου, Συνέλευση Ανέργων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων (ΣΩΒΑ), Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων, Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης.

8 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης στον συνδικαλιστή Α. Σταματόπουλο από κυβερνητικούς εγκάθετους της ΠΑΣΚΕ

Τη Δευτέρα 5/12, στελέχη της ΠΑΣΚΕ έκαναν φασιστική επίθεση ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζόμενων στο Μετρό Αντώνη Σταματόπουλο και εκπρόσωπο των απολυμένων του Μετρό που είχαν παρέμβει στο «συντονιστικό των συγκοινωνιών» προκειμένου να στηρίξουν τις θέσεις του σωματείου τους.

Πρωτοπαλίκαρο της επίθεση ήταν – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- ήταν ο πρόεδρος του σωματείου του ΗΣΑΠ Κωνσταντίνος Δήμας, ο οποίος μαζί με τους τραμπούκους του χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού, και εν συνεχεία έδειραν άγρια τους συνδικαλιστές του μετρό, που κατέληξαν στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας!

Ο Συντονισμός καταγγέλλει αποφασιστικά την φασιστική παρακρατική επίθεση των σύγχρονων Καρακίτσων που πιστεύουν ότι με την βία θα σπάσουν την αντίσταση εκείνου του κομματιού του συνδικαλιστικού κινήματος που επιμένει να αντιστέκεται!

Έξω οι εργοδοτικοί τραμπούκοι από τα συνδικάτα!

Πάλη για τα εργατικά δικαιώματα ενάντια στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τα τσιράκια της μέσα στο εργατικό κίνημα!!

Συμπαράσταση στον αγώνα διαρκείας των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων στην Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ (τηλεοπτικός σταθμός Άλτερ), των οποίων η συνέλευση την 1η Δεκεμβρίου αποφάσισε να συνεχίσει την αγωνιστική κινητοποίηση και την περιφρούρηση της επίσχεσης εργασίας η οποία επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά μέσα στο τρέχον έτος και συμπλήρωσε εκ νέου τρεις εβδομάδες. Η περιφρούρηση της επίσχεσης και του χώρου του σταθμού γίνεται με γνώμονα την προάσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και τη διαφύλαξη των προηγούμενων κινητοποιήσεων που είχαν ως αποτελέσαμε την ανάρτηση και εκπομπή σε εικοσιτετράωρη βάση κάρτας με τα αιτήματα των εργαζομένων του σταθμού. Αυτά συνοψίζονται στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πέντε, έξι ή και περισσοτέρων μηνών για το σύνολο των 650 ανθρώπων που δουλεύουν στο σταθμό και τον τερματισμό του εμπαιγμού τους από την πλευρά της ιδιοκτησίας καθώς όπως σημειώνουν και οι ίδιοι δεν επαιτούν, αλλά απαιτούν την εξόφλησή τους.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αλλά μόνο ρεαλιστικό δρόμο για τα δικαιώματά τους, που διάλεξαν οι εργαζόμενοι στον σταθμό, του ανυποχώρητου αγώνα και την περιφρούρησή του.

Στηρίζουμε απερίφραστα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. Στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους, ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της ζωής μας.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την συμπαράσταση τους, στους εργαζόμενους της εταιρείας ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS και στο σωματείο τους, που έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες γιατί δεν δέχθηκαν το καθεστώς "ομηρείας, που ήθελε να τους εξαναγκάσει η εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους περιφρουρούν τις αποθήκες, τα εμπορεύματα και συνολικά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας «Γερολυμάτος cosmetics» στα Οινόφυτα, για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους, αφού, η εργοδοσία έχει αποφασίσει να πετάξει στο δρόμο τους περίπου 350 εργαζόμενους εντελώς ξεκρέμαστους. Αξιοποιώντας τη νομοθεσία για την εκ περιτροπής εργασία, η εταιρεία τους ανακοίνωσε με ένα απλό e-mail, ότι από την 1 Δεκέμβρη θα εργάζονται «τυπικά» μια φορά τη βδομάδα, δηλαδή με ένα μεροκάματο και ένα ένσημο τη βδομάδα, χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας.

Η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους του μνημονίου που της προσέφεραν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να λυγίσει τους εργαζόμενους και να τους εξαναγκάσει σε παραίτηση. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντεργατική μεθόδευση, η οποία συνδέεται με την επίθεση που δέχονται οι 1.400 εργαζόμενοι του ομίλου ALAPIS (οι δυο εταιρείες είναι συμφερόντων Λαυρεντιάδη), για μείωση του προσωπικού κατά 50% και μείωση μισθών έως και 30%.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να απαντήσουμε με συλλογικούς συντονισμένους, ταξικούς αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Να προτάξουμε την εργατική απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης και της ανατροπής!

Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS.

Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο μας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ- ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

7 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία για τους τραμπουκισμούς της εργοδοσίας της ICTS και των υποτακτικών της

O συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας σεκιούριτι ICTS που οργάνωσε και καθοδήγησε ομάδα 80 περίπου τραμπούκων, που επιτέθηκαν και προπηλάκισαν λεκτικά αλλά και σωματικά τους συναδέλφους συνδικαλιστές από το συνδικάτο του αεροδρομίου, την Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ, το ΕΚΑ , το υπό ίδρυση σωματείο Κ.Σ.Υ.Α, γιατί συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης για την απολυμένη συναδέλφισσα Χαρά Σταματέλου, ιδρυτικό μέλος του σωματίου της Κ.Σ.Υ.Α. Μαζί με την υπόθεση της συνάδελφου θα συζητιόταν και οι καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία που αφορούσαν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καταστρατήγησης των εργατικών δικαιωμάτων, απλήρωτη εργασίας και εκδικητικών απολύσεων εργαζόμενων που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους.
Οι τραμπούκοι καθοδηγούμενοι από τον εκπρόσωπο της εταιρείας με βρισιές, απειλές, σπρωξίματα και ύπουλα κτυπήματα, προσπάθησαν να ακυρώσουν την διαδικασία και παράλληλα να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους από τα σωματεία του χώρου αλλά και τον επιθεωρητή εργασίας. Με κραυγές και με συνθήματα δεν άφηναν να ξεκινήσει η διαδικασία, απειλώντας και βρίζοντας τους παρευρισκόμενους συναδέλφους. Όλα αυτά γινόταν παρουσία διευθυντικού στελέχους της εταιρίας αλλά και της νομικής συμβούλου που με την στάση τους ενθάρρυναν τους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς στους συναδέλφους. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση «κάλεσμα» από την εργοδοσία τις προηγούμενες μέρες και είχε αναρτηθεί στο επίσημο πίνακα ανακοινώσεων της εταιρίας όπου καλούσε σε «συγκέντρωση» έξω από την επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης καθιστώντας μάλιστα την παρουσία των εργαζομένων σε αυτήν υποχρεωτική!

Όταν οι τραμπούκοι της εργοδοσίας, τελικά απομακρύνθηκαν, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας συνεχίζοντας τις προκλήσεις προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να αναβάλουν την διαδικασία της τριμερούς με ανυπόστατα προσχήματα, αλλά και καλλιέργεια συστηματικά έντασης αφού δεν άφηναν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να τοποθετηθούν, ενώ κατά διαστήματα κάποιοι από τους τραμπούκους που είχαν απομακρυνθεί έμπαιναν με το έτσι θέλω στην αίθουσα διακόπτοντας την διαδικασία βρίζοντας και απειλώντας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του υπό ίδρυση επιχειρησιακού σωματίου που δημιουργήθηκε από την εργοδοσία που πήρε ξεκάθαρα το μέρος της, λέγοντας ότι καλώς απολύθηκε η συνάδελφος γιατί δεν έκανε σωστά την δουλειά της, τασσόμενη πλήρως και απροκάλυπτα με το μέρος των εργοδοτών, παπαγαλίζοντας επακριβώς κομμάτια από την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τους τραμπουκισμούς των εργοδοτών να σταθούν δίπλα στα σωματεία του χώρου που δίνουν την μάχη για αξιοπρεπείς μισθούς, για να μην περάσουν τα σχέδια εργοδοτών και κυβέρνησης για τις μειώσεις μισθών και για την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση της συναδέλφισσα Χαρά Σταματέλου και όλες οι απολύσεις

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ


Απεργία 20 Μάη 2010