17 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση από την Συνέλευση της κίνησης "Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε"

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/7 στο αμφιθ. Γκίνη του Πολυτεχνείου συνέλευση της Επιτροπής «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών συνδικαλιστών από σωματεία και τοπικές επιτροπές και εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι σαράντα μέρες που ζήσαμε τον Μάη και τον Ιούνη θα μείνουν στην ιστορία του λαϊκού εργατικού κινήματος. Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα, ειδικά εκείνες στις οποίες συναντήθηκε το κίνημα των πλατειών με τις πανεργατικές απεργίες, αποτελούν γεγονότα μεγάλης πολιτικής σημασίας για την χώρα άλλα και όλη την Ευρώπη

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και η ηρωική μάχη του λαού της Αθήνας σηματοδοτούν το τέλος ενός κύκλου και την μια νέα αρχή μιας συγκλονιστικής πορείας του εργατικού λαϊκού κινήματος που άνοιξε πριν ενάμιση χρόνο, όταν ξεκινούσε ο παρατεταμένος αγώνας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει την κρίση στην πλάτη του λαού, με το σφαγείο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ– ΕΕ – ΔΝΤ-κεφαλάιου.


Οι μάχες αυτού του κινήματος δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ψήφιση του Μνημονίου πέρσι και του Μεσοπρόθεσμου φέτος, ούτε να ανατραπεί από τα κάτω η κυβέρνηση του μνημονίου και κάθε επίδοξος διαχειριστής του. Παρόλα αυτά το κίνημα πέτυχε σημαντικά κτυπήματα στο σαθρό πολιτικό σύστημα. Ανέτρεψε την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια και το πνιγηρό κλίμα του δήθεν μονόδρομου της κυβερνητικής πολιτικής. Επανέφερε και ανάδειξε τη αξία του αγώνα που διεξάγεται έξω από το Κοινοβούλιο, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Νομιμοποίησε την πλατιά λαϊκή άρνηση του χιλιοπληρωμένου χρέους. Εμφάνισε μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια, νίκησε το φόβο, προκάλεσε τρόμο στην τρόικα και την κυβέρνηση, την οποία και έφερε για πολλές ώρες σε κατάσταση παραίτησης. Αμφισβήτησε την ενσωμάτωση του γραφειοκρατικοποιημένου υποταγμένου συνδικαλισμού. Μέσα από τις αμμεσοδημοκρατικές διαδικασίες του, διατήρησε τον ακηδεμόνευτο χαρακτήρα του και υιοθέτησε καθαρά αντιμνημονιακά και αντικυβερνητικά αιτήματα, όπως να φύγει η τρόικα και η κυβέρνηση, να μην πληρωθεί το χρέος, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, κλπ.

Γι αυτό η χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ χρειάστηκε ένα όργιο καταστολής απέναντι στον «εχθρό λαό» για να πετύχουν την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Το κίνημα των πλατειών αποτελεί συνεχεία των μεγάλων πανεργατικών κινητοποιήσεων της τελευταίας χρονιάς, της εξάπλωσης του κινήματος δεν πληρώνω, της παλλαϊκής αντίστασης στην Κερατέα. Αυτό το κίνημα βρήκε έγκαιρα την κόκκινη κλωστή που το συνέδεσε με τις μεγάλες στιγμές του μαζικού λαϊκού κινήματος στη χώρα μας αλλά και με τις λαϊκές κινητοποιήσεις ή εξεγέρσεις που προηγήθηκαν στην Τυνησία και στις πλατείες Ταχρίρ Καϊρου, Ντελ Σολ της Μαδρίτης και άλλων πόλεων της Ισπανίας.

Ο κοινωνικός πόλεμος που κήρυξαν κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ενάντια στον εχθρό-λαό μπαίνει σε νέα φάση. Η εργαζόμενη πλειοψηφία αντιλαμβάνεται καθαρά πως το δίλημμα «χρεοκοπία και τανκς ή Μεσοπρόθεσμο» σημαίνει στην ουσία και μεσοπρόθεσμο και χρεοκοπία και «τανκς». Ένα πλήθος μέτρων άγριας λιτότητας θα επιδεινώσουν ραγδαία το βιοτικό επίπεδο όλης της κοινωνίας, οδηγώντας μας στην φτώχεια και την ανεργία και θα εξαφανίσουν και το τελευταίο ίχνος δημόσιου αγαθού. Ιδιωτικοποιήσεις, φορολογική λεηλασία, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Καλούμε σε συνολικό παρατεταμένο αγώνα μέχρι να φύγουν η αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση, τα Μνημόνια, η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ και το χρέος, με ανυπακόη και ρήξη με το κεφάλαιο και την ΕΕ, για να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες των εργαζόμενων. Με το σύνθημα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ που έγινε σύνθημα χιλιάδων ανθρώπων, συνεχίζουμε:

Δε χρωστάμε! γιατί το ληστρικό χρέος δεν είναι δικό μας και ζητάμε να διαγραφεί. Δεν χρωστάμε στους κλέφτες του κοινωνικού πλούτου και της ζωής μας, διεκδικούμε πίσω τα κλεμμένα, παλεύουμε για κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων.

Δεν πουλάμε! γιατί χωρίς δημόσια υγεία, παιδεία, δημόσιες τηλεπικοινωνίες, συγκοινωνίες, ρεύμα, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αξιοπρεπούς ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία. Γιατί όλα αυτά είναι δικό μας δημιούργημα, είναι δημόσια περιουσία.

Δεν πληρώνουμε! όχι μόνο τα διόδια ή τα εισιτήρια, αλλά τη φορολογική και κάθε είδους αφαίμαξη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε το λαό σε αντίσταση και μαζική κοινωνική απειθαρχία, απέναντι στην εμπορευματοποίηση και τη ληστρική εκμετάλλευση των πάντων.

Για όλα αυτά παλεύουμε να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την κυβέρνηση και την κυρίαρχη πολιτική, διεκδικούμε «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία», ενάντια στη «χούντα» Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

• Καλούμε στα συλλαλητήρια στις 17/7, μέρα επίσκεψης της Κλίντον, και στις 24/7 επέτειο «αποκατάστασης της δημοκρατίας. Καλούμε στις 3 Σεπτέμβρη στο σύνταγμα.

• Οργάνωνουμε μέρα πανελλαδικής δράσης στα εγκαίνια της ΔΕΘ, για να ανατραπεί το Μεσοπρόθεσμο και να πέσει η κυβέρνηση. Με σύνθημα: «ένα εκατομμύριο στους δρόμους», να γίνει προσπάθεια να πλημμυρίσουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες οι μεγάλες πόλεις.

• Να οργανωθεί το «Δημοψήφισμα των κάτω στους δρόμους» με συγκεντρώσεις, συζητήσεις, συλλογή υπογραφών, για να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια, χρέος, ενάντια σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να εκτονώσει την οργή με Δημοψήφισμα κλπ.

• Η κίνηση μας «Δεν χρωστάμε – δεν πουλάμε – δεν πληρώνουμε», να δικτυωθεί πανελλαδικά, εντάσσοντας σε αυτή σωματεία, συλλόγους, πρωτοβουλίες γειτονιών, επιτροπές αγώνα κλπ. Να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο της, να κάνουμε βήματα στην συλλογικότητα και στις δημοκρατικές διαδικασίες. Μέσα στο Σεπτέμβρη να πραγματοποιήσουμε πανελλαδική συνάντηση.

• Παρεμβαίνουμε δυναμικά και συλλογικά σε χώρους δουλειάς που υπάρχουν απολύσεις, που δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, που περικόπτονται μισθοί. Ενάντια στο κόψιμο του ρεύματος από τη ΔΕΗ, στις συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απεργία 20 Μάη 2010