8 Δεκεμβρίου 2011

Συμπαράσταση στον αγώνα διαρκείας των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων στην Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ (τηλεοπτικός σταθμός Άλτερ), των οποίων η συνέλευση την 1η Δεκεμβρίου αποφάσισε να συνεχίσει την αγωνιστική κινητοποίηση και την περιφρούρηση της επίσχεσης εργασίας η οποία επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά μέσα στο τρέχον έτος και συμπλήρωσε εκ νέου τρεις εβδομάδες. Η περιφρούρηση της επίσχεσης και του χώρου του σταθμού γίνεται με γνώμονα την προάσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και τη διαφύλαξη των προηγούμενων κινητοποιήσεων που είχαν ως αποτελέσαμε την ανάρτηση και εκπομπή σε εικοσιτετράωρη βάση κάρτας με τα αιτήματα των εργαζομένων του σταθμού. Αυτά συνοψίζονται στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πέντε, έξι ή και περισσοτέρων μηνών για το σύνολο των 650 ανθρώπων που δουλεύουν στο σταθμό και τον τερματισμό του εμπαιγμού τους από την πλευρά της ιδιοκτησίας καθώς όπως σημειώνουν και οι ίδιοι δεν επαιτούν, αλλά απαιτούν την εξόφλησή τους.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αλλά μόνο ρεαλιστικό δρόμο για τα δικαιώματά τους, που διάλεξαν οι εργαζόμενοι στον σταθμό, του ανυποχώρητου αγώνα και την περιφρούρησή του.

Στηρίζουμε απερίφραστα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. Στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους, ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απεργία 20 Μάη 2010