25 Μαΐου 2011

Αλλυλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων της ΔΕΗ

Eργαζόμενοι εργαζόμενες της ΔΕΗ

Η νέα επιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων, με τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε για να πειστούν οι δανειστές ότι η αποπληρωμή του χρέους θα προχωρήσει απρόσκοπτα, είναι η πιο ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής προπαγάνδας και απάτης. Στο βωμό της τυφλής υποταγής στα συμφέροντα των πιστωτών, η κυβέρνηση δεν αρκείται στη νέα φοροεπιδρομή, αλλά προχωρά στην ολοκληρωτική λεηλασία του δημόσιου τομέα, με το πρόγραμμα εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε τρένα, ούτε λιμάνια, ούτε η ενέργεια, ούτε ακόμη και το νερό!

Στα πλαίσια της πολιτικής αυτής η κυβέρνηση σχεδιάζει το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η απόφαση της κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση είτε με την περαιτέρω μετοχοποίηση (καθαρή ιδιωτικοποίηση) , είτε με το πούλημα ολόκληρων λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων εκπορεύεται από την ανάγκη των Ελλήνων και ξένων Βιομηχάνων αλλά και στρατηγικό έλεγχο σε όλη την ενέργεια. Το μόνο που θα φέρει για τους εργαζόμενους θα είναι απολύσεις, τριπλασιασμό της τιμής του ρεύματος, οικονομική αφαίμαξη των φτωχότερων καταναλωτών Η παραπέρα μετοχοποίηση- ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μαζί με το διαχωρισμό της Διανομής και Μεταφοράς θα έχει ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα και τούς εργαζόμενους του κλάδου.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
 

Για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνικής πλειοψηφίας, πρέπει να ανατραπεί η επίθεση, τα αντιλαϊκά μέτρα, το μνημόνιο και η κυβέρνηση που το εφαρμόζει, το «σύμφωνο για το ευρώ». Να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Για να ανατραπεί το καταθλιπτικό τοπίο απαιτείται συνολικός, πανεργατικός αγώνας. Οι διάσπαρτοι αγώνες μπορούν να συγκροτηθούν σε ένα ισχυρό αντίπαλο δέος στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητα. Να ανταποκριθούμε στην επείγουσα αναγκαιότητα για πραγματικούς αγώνες διαρκείας, όπως ταιριάζει στην ιστορική εποχή που ζούμε.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ δεν χωράν ανοχές, συμβιβασμοί και συμψηφισμοί. Η οργή και ο θυμός μπορούν να γίνουν μαζικό κίνημα ανατροπής ενάντια στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επίθεση!

- Να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος σε ρήξη με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις του. Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση σε καμία ΔΕΚΟ.

- Όχι στον τεμαχισμό, τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

- Εθνικοποίηση του συνόλου του ηλεκτρενεργειακού τομέα σε μια ΔΕΗ ΕΝΙΑΊΑ και καθετοποιημένη, 100% Δημόσια με Αποκλειστικότητα σε Παραγωγή–Μεταφορά-Διανομή, που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας, με Κοινωνικό ενεργειακό σχεδιασμό που θα διασφαλίζει και θα υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα, την αποτελεσματική ενεργειακή λειτουργία της χώρας, χαμηλές τιμές ρεύματος για το λαό, ριζική μείωση της τιμής του ρεύματος. Ο ενωτικός, ταξικός συντονισμένος αγώνας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΔΝΤ θα φέρει την νίκη.

Καλούμε τους εργαζομένους και τα σωματεία που συμμετέχουν στον συντονισμό πρωτοβάθμιων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Τετάρτη στις 6 μμ στα γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απεργία 20 Μάη 2010