23 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση για την μάχη της 48-ωρης Απεργίας

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη απεργία της μεταπολίτευσης και τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Οι εργαζόμενοι μαζί με τη νεολαία για δυο μέρες διατράνωσαν μια ακόμα φορά την ανυποχώρητη απόφαση τους για διαρκή κλιμακούμενο αγώνα για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνηση Βροντοφώναξαν ακόμα πιο δυνατά:

-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ.

-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια, τους κεφαλικούς φόρους, την κρίση και το χρέος τους.

-ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!

Η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, δείχνει ότι ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας των αγορών θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, κανένας εκβιασμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καμιά κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία νίκης των αγώνων του εργατικού κινήματος. Η Κυβέρνηση πανικόβλητη από την γιγάντωση του εργατικού κινήματος προσπαθεί να κτυπήσει το διαρκώς ογκούμενο κίνημα της εργατικής τάξης, που ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη τελευταία με τις καταλήψεις στα Υπουργεία, την απεργία στους Δήμους και σε άλλους χώρους, την ανυπακοή του δεν πληρώνω τα χαράτσια, και τέλος την μεγαλειώδη 48ωρη απεργία που ήταν η μεγαλύτερη στα μεταπολιτευτικά χρονικά απεργία.

Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα η οποία προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – μέλος του ΠΑΜΕ που ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση των ΜΑΤ και των χημικών, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον θάνατο του διαδηλωτή.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των κουκουλοφόρων προβοκατόρων, που αντικειμενικά εντάσσονται στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, κατά της μεγαλειώδους εργατικής συγκέντρωσης, ενάντια σε ότι αντιστέκεται με όρους μαζικού λαϊκού κινήματος και αγώνα . Η επίθεση που ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Δηλώνουμε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η μέγιστη κοινή δράση τoυ εργατικού κινήματος, για να μην περάσει η τρομοκρατία, για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, για ένα νικηφόρο κίνημα αγώνα και ανατροπής. Δεν είναι ώρα για ενδοκινηματικούς εμφύλιους, όλοι στην μάχη για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη απεργία της μεταπολίτευσης και τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσει μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας κατά του κινήματος, συνεχίζοντας ενωτικά μέσα από την κλιμάκωση με απεργιακό αγώνα διάρκειας και παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να ανατραπεί η κυβέρνηση του κεφαλαίου της ΕΕ του ΔΝΤ.

Κλιμακώνουμε αποφασιστικά:

Με συνέχιση των απεργιών διαρκείας, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων. Με γενίκευση της απειθαρχίας απέναντι στους τυρρανικούς νόμους της κυβέρνησης και της τρόϊκας. Ούτε μια μέρα χαμένη.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απεργία 20 Μάη 2010