3 Δεκεμβρίου 2012

Αττική Οδός: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Σε μαζικές απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η Αττική Οδός λόγω «μείωσης των κερδών» της εταιρείας. Έτσι τις τελευταίες μέρες η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως θα προχωρήσει σε «πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου» που στις σημερινές συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης ισοδυναμεί με καταδίκη σε ανεργία και φτώχεια. Μάλιστα η εταιρεία απείλησε τους εργαζόμενους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε απολύσεις εντός του 2013 με προειδοποίηση και με μισή αποζημίωση.

Η προσπάθεια αυτή αν δεν αποκρουσθεί αποτελεσματικά και συλλογικά από τους εργαζόμενους, θα εξελιχθεί σε επιχείρηση επιβολής αθρόων απολύσεων και δραστικών μειώσεων μισθών. Η Αττική Οδός που εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα μέσα στην κρίση, με τα πανάκριβα διόδια που έχει επιβάλλει και το ξεζούμισμα των εργαζομένων της, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το κεφάλαιο θέλει να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους με τρομοκρατία, απολύσεις, καταβαράθρωση αμοιβών και δικαιωμάτων, για να εξασφαλίσει αυξημένα κέρδη έχοντας ξεφορτωθεί εργατικό «κόστος». Στρατηγικός της σύμμαχος τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι κυβέρνησης και τρόικας ΕΕ- ΔΝΤ, που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή καταστροφή κι εξαθλίωση και ισοπεδώνουν κάθε δικαίωμα.

Τα σχέδια της Αττικής Οδού θα μας βρουν απέναντί τους. Την κρίση να πληρώσουν αποκλειστικά αυτοί που τη δημιούργησαν, αυτοί που αποκόμισαν και αποκομίζουν υπερκέρδη!
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δεχθούν καμιά απόλυση, καμία μείωση μισθών. Με αγωνιστική ταξική ενότητα να απαντήσουμε ενωμένοι κόντρα στη λογική που μας καλεί να διαχειριστούμε την κρίση από κοινού με τους εργοδότες, να την πληρώσουμε εμείς δηλαδή, κόντρα στην πολιτική της ανεργίας και των απαράδεκτων συνθηκών ζωής και εργασίας.

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απεργία 20 Μάη 2010